Ako použiť prírodný kameň pri stavbe

firmy - Články - Stavebníctvo - Ako použiť prírodný kameň pri stavbe
Ako použiť prírodný kameň pri stavbe

Pri kameni platí, čim je tvrdší, tým je odolnejší proti odretiu. Žula sa používa pri výrobe kuchynských dosiek, Mramor sa používa na podlahy vo vstupných halách, v kúpeľniach, travertín sa používa najmä v exteriéry, Vápenec na obklady stien a vonkajšie dlažby.

Žula – Veľké uplatnenie našiel tento kameň hlavne na podlahy a keďže žula dobre odoláva teplu využíva sa pri výrobe kuchynských dosiek. Žula je takmer nepoškriabateľná a dobre odoláva aj voči baktériám a škvrnám napríklad od kávy, čaju, vína a pod. môže byť v prevedeniach Biela a Sivá, Žltá, Modrá, Červená ale aj Zelená a Čierna

Mramor – najviac sa používa na dlažby pre vstupné haly, podlahy v kúpeľniach, obklad vane, sprchy a pod. Mramor sa dobre čistí a je vysoko odolný vode. Biely mramor sa prevažne v minulosti používal v sochárstve a aj teraz sa no už menšej miere.

Travertín – kvôli svojej štruktúre, dobrým vlastnostiam voči vode a pórovitosti sa používa prevažne v exteriéri ale aj v interiéri prevažne na obklad stien ale aj na sochárske účely, Mramor sa na obklad terasy nehodí vzhľadom k jeho tvrdosti.

Vápenec – je používaný prevažne na podlahy, na vonkajšie a aj vnútorné obklady stien, na vonkajšie dlažby a pod.

Pieskovec – sa používa na obklad terasy, záhradných stien plotov, lavičiek pri bazénoch a fontánach, na obklady krbov a komínov a pod.

Bridlica – sa používa na obloženie vonkajších a vnútorných dlažieb ale aj na obklad kuchynskej linky ako kuchynská doska

K tomu, aby ste si správne vybrali prírodný kameň je dobré pozrieť si vzorky a ak máte záujem o žulové dosky, mramor a kuchynské dosky a mnoho iných kamenných výrobkov, potom hľadajte odborníkov v tejto oblasti. Nič nenechávajte na náhodu, každý kameň totižto svoje špecifiká a vlastnosti, ktoré pozná ten, kto v tomto obore podniká roky. Na základe článkov sa dozviete len záchytné body, ale pri konzultácii v kamenárstve sa dozviete oveľa viac.


Firmu nájdete na webstránke Kamenárstvo

Použitie kameňa v interiéri - Súvisiace fotografie s článkom:



Súvisiace články