Výhody prírodného kameňa použitého na fasádu

firmy - Články - Stavebníctvo - Výhody prírodného kameňa použitého na fasádu
Výhody prírodného kameňa použitého na fasádu

Prírodné kamene sa dnes používajú k skrášleniu rôznych pamiatok, pamiatkových budov a stavieb a navyše sú šetrné materiály k životnému prostrediu. Používajú sa v rôznych farebných odtieňoch, rôznych veľkostiach, dizajne  a v rôznych štruktúrach materiálu, ktorý má samotný kameň vždy iný a teda jedinečný.  Prírodný kameň sa používa a je populárny pri stavaní rôznych moderných bytov, rodinných domov, ktoré architekti čoraz viac využívajú na spestrenie samotnej fasády a na obloženie obrovských budov.

Aj keď obloženie celej budovy je jedným z najdrahších riešení, pretože opracovanie prírodného kameňa do požadovaného tvaru vyžaduje odborný prístup a aj samotné inštalovanie, kde sú potrebné lešenia a aj ťažká technika typu: žeriav, predsa len patrí takto obložená fasáda medzi najkrajšie a dlhodobé riešenia.

„Elegantný a prepracovaný vzhľad kamennej fasády dodáva budove nový plášť jedinečnosti a neopakovateľného pohľadu na celú budovu„.

 

Výber správneho prírodného kameňa pre takéto spestrenie budovy  býva neľahkou a náročnou úlohou s ktorou sa musí popasovať niekto, kto má v tejto sfére patričné skúsenosti.

Prírodný kameň môže mať niekoľko zaujímavých kombinácii, odtieňov a líši sa aj v tvrdosti a spôsobe opracovania, teda po opracovaní vyzerá vždy úplne inak, ako pred ním. Vzhľad každého prírodného materiálu, ak je dobre spracovaný a architektonicky dobre rozvrhnutý, na nás pôsobí prirodzene a „milo“. Asi rovnako, ako keď pri dome máte dobre, moderne a vkusne upravenú záhradu.

Cena opracovaného kameňa je závislá od toho, odkiaľ bol kameň dovezený, akú má tvrdosť opracovania a od jeho ponuky na trhu. Ak je niektorého druhu kameňa málo a je na vzhľad najžiadanejší, potom aj jeho cena môže byť vyššia. Nie každý si môže dovoliť obložiť fasádu prírodným kameňom, pretože nie malú investíciu dal do ostatných častí domu, alebo bytu, poprípade do celej veľkej budovy.

Prírodný kameň je obľúbený a vyhľadávaný hlavne na pomníky a schody, poprípade použitý ako kúpeľňová, či kuchynská doska. Na fasádu domu si ho môže dovoliť len ten, kto má jasnú predstavu o tom, koľko do svojho skrášlenia miesta, kde bude bývať investuje.


Firmu nájdete na webstránke Kamenárstvo

Obrázky vzoriek prírodného kameňa na obloženie fasády


Výhody prírodného kameňa použitého na fasádu má označenia

kamenárska výroba, kamenárstvo, kamenárstvo -vzorky kameňa, Kamenárstvo Bratislava, Prírodný kameň,

Súvisiace články