10 prikázaní pre krásne vlasy

firmy - Články - Internetové obchody - 10 prikázaní pre krásne vlasy
10 prikázaní pre krásne vlasy

Aj keď je pravda, že muži si na ženách všímajú rôzne časti tela, lesklé a hebké vlasy ženu zvýraznia a dodajú jej zaujímavý vzhľad. Obrázky časopisov a modelky na titulných stranách hýbu trendom ale je nesporné, že krásne vlasy = zdravé vlasy. Teda ak sa pozeráte na krásne vlasy, potom sa s najväčšou pravdepodobnosťou pozeráte na vlasy zdravé.

Tieto pravidlá by Vám mohli o krásnych vlasoch niečo povedať:

1. Vlasy charakterizujú krásu a zdravie. Každá žena je krásna taká aká je, je výnimočná a príťažlivá pre druhú polovicu populácie. Vlasy sú jej ozdobou a súčasťou. Nie sú vlasy a až potom žena, ale naopak!

2. Vyhýbajte sa stresu! Stres nikomu neprospieva! Nedostatok spánku v spojení so stresom Vám vlasy určite zmení, škoda že k horšiemu. Depresívne stavy na vlasoch takisto zanechávajú svoje stopy. Vlasy sú niekedy obrazom vášho psychického stavu. Viete o tom, že počas stresu sa vlasom venujete oveľa menej ako keď ste pokojná?

3. Pite vodu – voda vlasy „prevlhčuje“. Kto málo pije, je dehydrovaný. V lete je to nebezpečné z viacerých dôvodov, ale aj v zime musíme veľa piť. Človek by mal piť pravidelne a veľa čistej pramenistej vody (neupravovanej, nesladenej). Pomáha celému telu a samozrejme aj vlasom. Všeobecne sa odporúča piť jeden pohár vody hoci aj každú pol hodinu. Veď si to prepočítajte sami:  príklad - 14 hodín ste činný, 2dl vody krát 14 hodín = 28 dl vody a to sa rovná 2,8 litrov vody denne. To vôbec nie je veľa J.

4. Jedzte zdravo – budete mať krásne vlasy. Áno toto nie je výmysel, kto je primerane zdravé potraviny, ten má aj vlasy pekné. Muži to majú ťažšie (gény, dispozície...),ale tento článok je venovaný skôr ženám. Ak chcete mať krásne vlasy, jedzte potraviny bohaté na vitamíny a proteíny, ako sú ryby, zelenina, vajcia, ražný chlieb. Zdravá životospráva vedie k zlepšeniu celkového zdravotného stavu, preto sa hovorí „vlasy sú zrkadlom Vášho zdravotného stavu“

5. Chráňte si svoje vlasy. Slnko v lete má negatívny dopad na nechránené časti tela, teda aj na vlasy. Z vlasov sa stráca vplyvom nadmerného pôsobenia slnka pigment, čiže farba a živiny. Vždy keď  máte možnosť, použite ochranný sprej alebo balzam so zvýšeným ochranným faktorom UV. V zime sa toho obávať nemusíte, ale folikuly cítia chlad a ak ho je veľa, môžu odumierať, prípadne sa poškodiť. Preto v zime použite čapicu, alebo šatku.

6. Experimenty s vlasmi nechajte na odborníkov. Nepúšťajte sa do experimentov, keď o pokuse ktorý chcete aplikovať na svojich vlasoch nič neviete. Síce nepoznáme ženu, alebo dievča, ktoré by nevyskúšalo s vlasmi veľa pokusných účesov, ale predsa, dávajte si na to pozor!  Napríklad neustále skrášľovanie ako lak, pena, vodičky s chemickými zložkami, kulmovanie vlasov alebo sušenie nemôžu vlasom prospievať. Skoro vždy platí, v jednoduchosti je krása a pri vlasoch to platí dvojnásobne! Jednoduchý účes a šikovne urobený strih Vám ušetrí mnoho času a hlavne ochráni vás pred následkami experimentov „na sebe“. Poraďte sa  s odborníkom – zaplatíte za radu, no ušetríte na lekárovi L J.

7. Nefarbite si často vlasy. Vlasy majú prirodzenú farbu a „túžia po nej“. Ak im uberiete ich prirodzenú túžbu po prirodzenosti, môžete očakávať ich protesty. To bolo povedané síce obrazne, ale v reáli to znamená to, že pri farbení vlasov pokrývate ich povrch iným (farbou)a keď to robíte sústavne, resp. často, potom farebné čiastky môžu preniknúť do hĺbky vlasu a môžu poškodiť prirodzenú farbu vlasu. Na tomto princípe sú dokonca vyrábané niektoré chemické farbivá. Ak chcete zmeniť farbu vlasov, používajte farbu, ale takú, ktorá je vyrobená na prírodnej báze! O farbené vlasy sa musíte zvlášť starať, nezabúdajte na to.

8. Češte si vlasy viackrát za deň. Vlasy ktoré sa nehýbu spľasnú, nemajú dostatok vzduchu a takéto vlasy potom rýchlejšie mastnejú a neskôr sa aj lámu. Hrebeň je pre vlasy aj akýmsi nástrojom na rozcvičku vlasov, čo do elasticity (pružnosti). Hrebeňom vyčešete, tie vlasy, ktoré majú slabé korienky a aj tie, ktoré tam byť už nemusia. Hrebeňom masírujete pokožku a posilňujete vlasy.

9. Robte si zábaly a masky na vlasy. Aj keď na to nemáte niekedy čas aj vtedy si to dajte do svojho programu. Ak chcete udržať vlasy pevné, lesklé, vzdušné a hebké, potom by ste si mali robiť zábaly. Tejto téme sa budeme ešte venovať a neskôr pribudnú aj recepty na masky a balzamové zábaly na vlasy. Takže sledujte túto stránku, ktorá je zameraná na recenzie firiem, ale aj na užitočné rady, ktoré tu určite nájdete.

10. Skrášľujte vlasy dovolenými spôsobmi. Čo sú dovolené spôsoby na skrášľovanie vlasov? Na to existuje iba jedna odpoveď a tou je: „všetko čo je dovolené, nie je zakázané J“. Je tisíc spôsobov skrášlenia vlasov, či už ide o spestrenie a ozdobenie šperkami, prefarbenie vlasov, predĺženie vlasov, gumičky, sponky, doplnky, stuhy, strih vlasov a pre tie dámy, ktoré tu nenašli nič, existuje široký výber parochní J.

Ďalší tip na starostlivosť o vlasy na jar.


Firmu nájdete na webstránke Vlasy online

Fotky


10 prikázaní pre krásne vlasy má označenia

bižutéria, predaj vlasov, predĺženie vlasov, šperky, vlasy, zdravie,

Súvisiace články