Môj svadobný účes, predlžené vlasy

firmy - Články - Internetové obchody - Môj svadobný účes, predlžené vlasy
Môj svadobný účes, predlžené vlasy

Keď sa už všetci príbuzní dozvedeli, (to čo sme tak starostlivo tajili aj pred rodičmi), že sa budeme brať, vtedy by ma ani vo sne nenapadlo, že budem uvažovať o toľkých veciach naraz. Áno reč je o mojej svadbe. Svadbe, ktorú som si tak vysnívala a toľké roky na ňu čakala.

 

Je ráno, 8 hodín, 3 týždne pred mojou svadbou, sobota, krásny jarný deň.  Usmiala som sa, možno preto, že som nemusela do práce,pre možno preto, lebo som si spomenula na tri mesiace dozadu, kedy mi môj „snúbenec“  povedal o svojom úmysle vziať si ma. Lenže vtedy ani len netušil, že mu poviem áno a ja som ani len netušila, že tým sa pre mňa začne nová etapa príprav, plánov na svoju, našu svadbu.

Už teraz si predstavujem ako budem v ten deň vyzerať, čo budem mať na sebe a ako sa budú všetci tváriť. Je jasné že budem mať na sebe biele šaty, ktoré som si už vybrala, budem mať biele lodičky a je jasné, že chcem závoj. Predstavujem si krásny „kvetinový“ svadobný účes, perličky vo vlasoch a gratulácie. Aaaach...

To by som nebola ja, keby som na niečo takmer nezabudla. Cestou do práce sa zabúdam nalíčiť, alebo aby som to priblížila aj tým, ktorí ma nechápu – jednoducho  sa nestíham nalíčiť. Stále celý život nestíham a to mám ešte len 26. „Líčim sa cestou do práce, jednou rukou pri šoférovaní. Pozor na mňa som blondína!“ Ale nie, to nie je pravda, pravda je že sa líčim oboma rukami J. No tentoraz som takmer zabudla na to, že som už vo svojich 14 rokoch chcela dlhé, spletené a kučeravé vlasy a už vtedy som myslela na svoju svadbu a na svojho „vyvoleného“. A spomenula som Vám, že mám vlasy rovné a riedke ako drôty? Nie? Hmm, celá ja.

Lenže dnes mám na seba čas, idem ku kaderníčke a popoludní do kozmetického salónu. Sláva! Dnes sa líčiť nemusím, dnes sa nemusím ani česať a dokonca neohrozujem chodcov na ulici, pretože dnes šoférujem s obidvoma rukami na volante. Zasnená, s predstavou o krásnych vlasoch ktoré si dnes nechám predĺžiť. Pozerám priamo pred seba J. Ešte o tom nevie nikto, iba ja a ani môj snúbenec o tom netuší, že dnes budem iná. Ako mu to týždeň zatajím ešte netuším, ale ja som šikulka, ja to zvládnem.

Dlho som si vyberala svadobný účes, hľadala som na moje (stredne dlhé) vlasy taký účes, ktorým by som všetkých prekvapila, lenže ako som už spomenula, vlasy mám rovné ako drôty. Potom ma napadlo, že si ich dám ostrihať, potom predĺžiť a nakoniec príčeskom dorobím zvyšok. Áno predstavy a obrázky vyzerali dobre, len čo, keď to zrazu nepôjde?, pýtala som sa sama seba. Hmm. Prešla som množstvo internetových stránok zameraných na svadbu, prešla som si aj stránky o vlasoch,  a na predaj vlasov. Tak som sa zamotala, že teraz mám vybratých asi 8 účesov s herečkami a speváčkami, ktoré sa na mňa zďaleka nepodobajú. Neviem prečo, ale zdá sa mi, že ani jedna nemala podobný problém, keď sa vydávala, ako mám ja.

Prichádzam ku kaderníčke do salónu s malou dušičkou, ale s veľkou vierou, že sa to bude dať urobiť.  Po krátkej debate sme prišli na riešenie a keďže moje vlasy sú „drôtové“ sú teda aj pevné, budú na nich výborne držať keratínové vlasy. Lenže je tu ešte možnosť clip-in vlasov a navyše chcem príčesok. Dohodli sme sa nakoniec na Clip in vlasoch aj s príčeskom, pretože by to na mojej hlave mohli vyzerať najlepšie. Fotky, s ktorými som prišla do salónu so mnou odišli aj domov, lenže teraz som už vedela čo chcem. Koľko málo stačilo, aby som pochopila, čo mi pristane. Jeden 10 minútový rozhovor a s odborníčkou na vlasy a zrazu je mi všetko jasné. Popoludní som si vyskúšala líčenie u kozmetičky a večer som sa cítila spokojná a oddýchnutá ako keby som bola na masáži. Ako málo stačilo, aby som bola spokojná. Inak brala by som to snáď každý deň, keď sa o mňa taaaaak starali.

Je sobota, 6 hodín ráno, deň „D“ - moja svadba. Vzrušenie mi lomcuje celým telom, som trochu v..., vlastne som poriadne v strese, veď už o pár hodín musím byť pripravená tip top.  Vlasy (100% ľudské) ležia na stole a v mojej hlave ležia myšlienky ako budem vyzerať, keď ich konečne nasadím a keď  budú moje vlasy vyzerať dobre. S kaderníčkou som sa dohodla, že si ich nasadím sama, lenže keď som to robila u nej, tak mi to šlo, ale dnes... „To je strašné, mne to nejde, ako budem vyzerať?“ po hodine trápenia som to vzdala, s myšlienkou že „Ja sa nevydám a basta!“. Kamoška  Mima mi pomáhala, no ani ona nemala skúsenosti s clip-in vlasmi. „Rýchlo, podaj mi telefón“, hovorí Mima, „zavoláme kaderníčke“. „Nevolaj jej, ja sa nevydám!“ a plač. Ale Mima jej predsa zavolala. „Prosím, prosím sme v keli, potrebujeme Vás!“ Mima prosíkala ako malé dievčatko, ktoré chce drobné na kino. Medzitým som sa nalíčila, aspoň to sa mi podarilo s Mimou úspešne zvládnuť a nepotrebovala som k tomu volant v ruke J.   Nakoniec sa kaderníčke podarilo prísť na desiatu k nám, hoc mala klientky ale jednu presunula  a prišla. Záchrana v pravý čas.  Clip-In Vlasy mi pekne naklipovala, príčesok držal ako keby bol vrastený do mojej hlavy ešte pár ozdôb a bolo to hotové.  O pol hodinu som bola šťastná, ako keby som sa vydávala, alebo čo. A o jedenástej sme mali svadobné fotenie.

Táto moja vysnívaná svadba pokračovala, a ešte s pár malými kiksami, no pred oltárom som predsa len povedala „ÁNO“.  A ozaj spomínala som ako sa zatváril môj budúci manžel? Nie? Skoro mu vypadli oči z jamôk aj keď neviem či to bolo, šatami, závojom, vlasmi, líčením ale mnou ako jeho nastávajúcou a dlhovlasou manželkou.

Kedy si naplánovať predĺženie vlasov pred svadbou?

Určite aspoň mesiac dopredu, pretože keď si ich objednáte, musia Vám prísť vlasy včas domov.

Vydržia počas svadby predĺžené vlasy?

Samozrejme, ale je to vecou praxe toho, kto Vám ich upraví a aj toho, čo s nimi budete počas svadby robiť.

Aký spôsob predĺženia vlasov pre nevestu zvoliť?

Aký chcete, fantázii sa medze nekladú a predlžené vlasy Vám umožnia okamžitú zmenu k „nepoznaniu“.


Firmu nájdete na webstránke Predaj vlasov online

Fotky



Súvisiace články