Kuchynské svietidlá a osvetlenia kuchynskej linky

firmy - Firemné blogy - Svietidlá - Kuchynské svietidlá a osvetlenia kuchynskej linky
Kuchynské svietidlá a osvetlenia kuchynskej linky

Kuchyňa – realizácia umeleckých diel kuchárok a nápadov zapísaných v kuchárskych knihách a kuchár bez čapice, ktorý sa snaží splniť najtajnejšie sny nášho mlsného jazyka a večne striedavo hladného a nasýteného žalúdka.

Kuchyňa je miestnosť, v ktorej sa zastaví každý člen rodiny minimálne jedenkrát za deň. (poniektorí aj v noci - hlavne v chladničke J). Bez tejto miestnosti si nevieme predstaviť bývanie v podnájme, či v internáte, doma, či v hoteli.

Lenže v kuchyni nejde iba o konzumáciu potravín, ako si to po niektorí myslia, ale ide aj o miesto, na ktorom sa často nachádza stôl, pri ktorom sa stretávame, hrávame karty pod lampou, pri ktorom riešime finančné starosti a aj radosti  bežného života. Tento stôl spája ľudí a pri tomto stole sa rodí poznanie právd života...

K miestnosti neodmysliteľne patrí osvetlenie a keďže v kuchyni sme často, osvetlenie by malo spĺňať okrem estetických aj praktické kritéria využiteľnosti. Malo by nielen svietiť, ale aj dobre pôsobiť.

Už pri plánovaní kuchyne  rátame s rozvrhnutím zón  a snažíme sa nájsť usporiadanie miestnosti tak, aby bolo všetko po ruke. Asi najdôležitejším faktorom,  na ktorý mnoho ľudí pri plánovaní kuchyne zabúda, je svetlo. Najhoršou variantou je, keď do kuchyne neprechádza prirodzené svetlo zvonka, alebo je v nej šero. Šero= nepriateľ pre oči – oko sa snaží viac zaostriť pretože potrebuje viac svetla. Kuchynská lampa, alebo osvetlenie by malo teda v prípade nedostatočného svetla z vonku spĺňať predovšetkým dostatočnú svietivosť a počet žiariviek - aby sme dobre videli (čo jeme J).

Pod skrinkami kuchynskej linky potrebujeme takisto dostatočné  a kvalitné osvetlenie.  Kvalitným osvetlením myslíme „smerové“, „čisté“ ,užitočné, pekné a samozrejme šetrné svietidlo.

Je známe, že predmety majú určitú farbu a že svetlo sa od farebných plôch odráža a láme, preto pri tmavých častiach nábytku sa svetlo inak správa ako pri kuchynskom nábytku vo svetlej farbe. Je dokonca známe aj to, že niektoré osvetlenia v kombinácii s nesprávnymi farebnými prevedeniami interiéru môžu na nás pôsobiť negatívne alebo nám dokonca zle vplývajú na psychiku. Pri výbere svietidla do kuchyne, či osvetlenia kuchynskej linky berte preto do úvahy aj tieto možnosti.

Je jasné, že svetlo potrebujeme, ale ako hovorí jedno príslovie:

„Ak niekto nechce vidieť, nepomôže ani svetlo a ani okuliare“


Firmu nájdete na webstránke Svietidlá Bratislava

Fotky



Súvisiace články