Prírodný nábytok z Thajska, AMANDARI.sk

firmy - Firemné blogy - Nábytok - Prírodný nábytok z Thajska, AMANDARI.sk
Prírodný nábytok z Thajska, AMANDARI.sk

Nábytok z vodného hyacintu

Vodný hyacint je tropická vodná rastlina. Pozostáva z koreňa, stonky a farebných kvetov. V nábytkárskom priemysle je najviac využívanou práve stonková časť. Rastliny sú ručne zberané, následne sa oddeľuje stonková časť od koreňa a prípadných kvetov. Po zbere sa stonky ručne triedia, ponechávajúc pre ďalšie použitie len pevné a dlhé stonky. Po výbere nasleduje sušenie a splietanie vysušených stoniek do dlhých vrkočov pozostávajúcich z troch stoniek. Tým sa zabezpečí extrémna pevnosť výpletu a aj jeho estetičnosť. Výplet sa v tejto fáze morí rôznofarebnými moridlami. Takto upravený vodný hyacint je následne pripravený k vpletaniu na drevené konštrukcie nábytkových dielov.

Kreslo z vodného hyacintu
Kreslo z vodného hyacintu
Kreslo z prírodného materiálu
Kreslo z prírodného materiálu
Originálne kreslá
Originálne kreslá

 

Nábytok a masívne konštrukcie

Veľká časť drevených konštrukcií nábytku je vyrobená z masívneho dreva SADAO, s veľmi malou časťou pridanej preglejky. Niektoré diely nábytku ako napríklad drevené paravány majú konštrukcie vyrobené len zo vzácneho teakového dreva.  Na konštrukcie sú pomocou ratanových stoniek vplietané hyacintové vrkoče. Každý kus nábytku je tak originálnym dielom.

Sedačka z vodného hyacintu
Sedačka z vodného hyacintu
Sedačka z prírodného materiálu
Sedačka z prírodného materiálu
Sedačka pletená z vodného hyacintu
Sedačka pletená z vodného hyacintu

 

Životnosť nábytku a jeho údržba

Nábytok je určený len na interiérové použitie. Tento limit je daný predovšetkým masívnou drevenou konštrukciou , ktorá vo vlhkom prostredí môže absorbovať vlhkosť a spôsobiť tak jej znehodnotenie. Životnosť nábytku je absolútne porovnateľná s klasickým masívnym nábytkom. Drevené konštrukcie garantujú dlhú životnosť a pevnosť tvarov. Vodno hyacintový výplet je vďaka patentovaným postupom odolný voči akémukoľvek bežnému zaťaženiu. Pri ručnom vypletaní sa používajú len tie najhrubšie stonky, ktoré sú dôkladne sušené, citlivo morené a lakované.  Stonky vodného hyacintu sú následne starostlivo splietané s ratanovým lykom, čo spôsobuje tuhosť tvaru a výpletu. Časti nábytku s výpletom z vodného hyacintu sa udržiavajú veľmi jednoducho a pohodlne - je možné ich otrieť vlhkou ( nie mokrou ) handričkou, povysávať, prípadne len utrieť. Drevené časti sa udržiavajú bežnými prípravkami, určenými na údržbu dreveného nábytku.


Nábytok z prírodného materiálu nájdete aj v showroome AMANDARI, Galvaniho 7, 82104, Bratislava.


Firmu nájdete na webstránke www.amandari.sk

Fotky nábytku z prírodných materiálov


Prírodný nábytok z Thajska, AMANDARI.sk má označenia

masívny nábytok, nábytok, nábytok z masívu, prírodný nábytok,