Lampy na pracovný stôl

firmy - Firemné blogy - Svietidlá - Lampy na pracovný stôl
Lampy na pracovný stôl

Stolové lampy sú neoddeliteľnou súčasťou každej kancelárie a domácnosti alebo pracovne, či študentskej izby. Dokonca aj návrhár svietidiel ich používa pri samotnom navrhovaní lampy. Dizajnéri lámp sa vyhrali  a vyrábajú čoraz dokonalejšie a oku príťažlivejšie typy lámp na pracovné stoly. Sú medzi nimi klasické jednoduché, rustikálne alebo extravagantné stolové svietidlá. Väčšina lámp na pracovný stôl je vyrobených tak, aby ste svetlo mohli nasmerovať na miesto pracovného stola, na ktorom práve pracujete, namierením tienidla, alebo sú prenosné.

Do moderných kancelárií si ľudia vyberajú a uprednostňujú skôr extravagantné lampy a do staro-novo zariadených kancelárii v retro-štýle, umiestňujú kovové, antické, bronzové, stlmievateľné stolové lampy bankérskeho štýlu. Tieto lampy sú vyrobené tak, aby splnili účel, keďže majú výkyvné tienidlá a zároveň boli príjemným doplnkom pracovného stola.

Keďže lampa sa nachádza blízko očí, nemala by mať priesvitnú časť tienidla z boku, ale hlavne by mala byť smerovaná na to miesto kde naše oči pozerajú. Ak by tomu tak nebolo, mohli by nás výrazne bolieť oči. Moderné stolové lampy  nám umožňujú študovať v noci tak, aby sme nikoho nerušili. Pracovať tak, aby manžel či manželka a deti nepocítili rušivé svetlo.

Niektoré stolové lampy sú skombinované so zväčšovacím sklom, kde máte výraznejšie zobrazenie osvetleného miesta. Dizajnéri spolupracujú s konštruktérmi a spoločne sa snažia skĺbiť niekoľko faktorov, ktoré prispievajú k tomu, aby boli stolové lampy užitočné a zároveň pekné. Jedná sa napríklad o úsporu elektrickej energie, použiteľnosť ekologickejších materiálov, prehriatie vzduchu vedľa lampy alebo farebné použitie tak aby nenarušovali zóny okolo nás a tým nám nespôsobovali nervozitu vzhľadom k zle použitým farbám (podvedomie).

Bankérske a pracovné lampy nájdete na stránke lampy na pracovný stôl.


Firmu nájdete na webstránke Svietidlá a Lampy - Eshop s predajňou v Bratislave

Fotky svietidiel a lám na pracovný stôl


Lampy na pracovný stôl má označenia

bankérske svietidlá, lampy do pracovne, svietidlá, svietidlá Bratislava,

Súvisiace články