Kúpeľňové svietidlá – krása a úžitok

firmy - Firemné blogy - Svietidlá - Kúpeľňové svietidlá – krása a úžitok
Kúpeľňové svietidlá – krása a úžitok

K vytvoreniu správnej atmosféry v kúpeľni patria kúpeľňové svietidlá. Dnes je k dispozícii mnoho pekných a užitočných svietidiel, ktoré nám dotvárajú príjemný pobyt v jednej z najviac navštevovaných miestností bytu, či domu. Okrem toho aby sme sa tešili z príjemnej atmosféry nám kúpeľňové svietidlá majú slúžiť aj z praktického hľadiska. Síce večer v kúpeľni  pri sviečkach môže byť super a romantickým zážitkom, ale aby sme ho chceli každý deň? Teda svietidlo v kúpeľni slúži hlavne k tomu, aby sme sa ráno pri pohľade do zrkadla mali na koho usmievať a videli sa pri tom J.

To znamená že hlavné umiestnenie svietidla je pri, nad alebo vedľa zrkadla. Ďalším miestom, ktoré potrebujeme mať v kúpeľni osvetlené je vaňa alebo sprchový kút.

K dispozícii  je množstvo rôznych druhov kúpeľňových svietidiel od obyčajných a jednoduchých gúľ použitých tesne nad umývadlom, alebo nad zrkadlom až po pekné a fantastické až avantgardné tvary umiestnené vedľa umývadla, nad komodou alebo nad práčkou alebo dokonca ako zrkadlové osvetlenie. Ďalej to môžu byť aj zapustené svietidlá do stropu, steny, či skrine, ktoré dokážu nahradiť aj napriek (väčšinou)malej veľkosti plnohodnotné osvetlenie celej kúpeľne. Samozrejme záleží od veľkosti kúpeľne a počtu žiariviek, ktoré budú použité. Pri výbere svietidla do kúpeľne myslite aj na počet vypínačov, resp. myslite na to, že nie všetky svietidlá musia byť zapnuté naraz ale „rozložením síl“ energie môžete úsporne svietiť a navyše dosiahnete presne toľko svetla, koľko ho potrebujete.

Použitím moderných svietidiel dokážete „nasmerovaním“ svetla osvetliť aj tie kúty kúpeľne, ktoré sú za normálnych okolností tmavé. V ponuke trhu nájdete nespočetné množstvo svietidiel v rôznych štýloch, vzoroch, materiáloch, je niekedy až ťažké si vybrať.

Takže pri výbere použite základné parametre, ktoré Vám pomôžu zorientovať sa:

1.) Veľkosť kúpeľne = počet svietidiel

2.) Počet a veľkosť zrkadiel - tieto odrážajú svetlo a tým sa šetrí množstvo žiariviek

3.) Farba steny, obkladu a nábytku – čím tmavší nábytok, tým viac žiariviek, alebo silnejšie osvetlenie potrebujete.

4. dizajn svietidla je vecou vkusu - ale verte, že aj vecou správneho umiestnenia a rôznorodosti tvarov, či možnosti použitia (otáčanie žiarivky rožnými smermi, alebo výška v ktorej je vhodné a správne umiestnenie svietidla)

5.) Laik kúpi a peňaženka bolí, odborník radí a peňaženka sa teší - Výber svietidla u odborníka s veľkou ponukou  a skúsenosťami vedie k úspore nielen za zaobstaranie svietidla, ale aj za energie.


Firmu nájdete na webstránke http://www.svietidla-eshop.sk/

Fotky


Kúpeľňové svietidlá – krása a úžitok má označenia

svietidlá, svietidlá Bratislava,

Súvisiace články