Zrkadlové svietidlá

firmy - Firemné blogy - Svietidlá - Zrkadlové svietidlá
Zrkadlové svietidlá

Zrkadlové svietidlá patria do kategórii pomocných alebo prídavných svetiel, ktoré zabezpečujú vyšší komfort využívania danej oblasti. Veľmi často sa s nimi môžete stretnúť v kúpeľniach, kde sú umiestňované do bezprostrednej blízkosti pracovnej plochy. Kúpeľňa však zďaleka nemusí byť jediným miestom použitia.

Pokiaľ pozrieme do ďalekej minulosti, tak sa dozvieme, že prvým zrkadlovým systémom bola vodná hladina. Následne sa jej odleskom nechali inšpirovať viacerí vynálezcovia a vznikali vyleštené štíty a plochy, kde sa bolo možné vidieť. Už starí Egypťania podľa jednej z teórií používali systém zrkadiel na osvetlenie pyramíd, aby ich mohli vyzdobiť najrôznejšími maľbami. Dnes je možné vďaka modernej technike dokonale vyleštiť kameň do zrkadlového lesku. Takto vyleštený kameň je s obľubou používaný kamenárstvom na obklad, dlažbu alebo kúpeľňové či kuchynské dosky.

Do svetelnej techniky sa zrkadlo dostalo najskôr cez reflektory, ktoré sa najskôr objavili v petrolejových lampách a následne aj v elektrických svietidlách. Dnes sa tento materiálový doplnok bežne používa širokou verejnosťou. Sklo je inšpirujúcim materiálom, ktorý pôsobí veľmi elegantne až luxusne. Inšpiruje umelcov, ktorí pracujú so sklom a využívajú rôzne farby skla v kombinácií rozličnej hrúbky na dosahovanie farebného odtieňu jednotlivých výtvorov. Túto hru svetiel prechádzajúcim sklenenými sochami môžete vidieť na umeleckých výtvoroch, ktoré vytvára slovenský umelec Lukáš Mjartan. Umelecké vytvory zo skla si môže v jeho galérií vytvoreného skla.

Pokiaľ by vás zaujímala trochu iná dizajnová podskupina svetiel, než s akou sa môžete stretnúť v klasickom obchodnom reťazci, tak svoju pozornosť obráťte práve k zrkadlovým svietidlám. Dokážu úžasne zvýrazniť osobitosť danej miestnosti a vniesť do nej nezameniteľný prísun inovačnej atmosféry. Tieto svietidlá pôsobia ako decentným, tak aj originálnym dojmom a hodia sa takmer do každej miestnosti ako pomocné svetlo. Týmto bytovým doplnkom si presne dotvoríte finálnu podobu interiéru podľa vašej individuálnej predstavy. Nenechajte sa obmedzovať malou ponukou vo vašom kamennom obchode a prezrite si širokú ponuku zrkadlových svietidiel aj v internetových obchodoch. Vaše izby tak dostanú celkom novú tvár. V predaji sa objavujú senzorové, so spínačom ako aj k zrkadlám. Záleží iba na vašich špecifických požiadavkách a momentálnemu vkusu. V dnešnej dobe vám nikto nebráni zariadiť si váš domov do najmenších detailov tak, aby sa Vám v ňom príjemne bývalo.


Firmu nájdete na webstránke Svietidlá eshop

Fotky zrkadlových svietidiel


Zrkadlové svietidlá má označenia

osvetlenie, svietidlá,