Upratovanie penziónov a hotelov.

firmy - Firemné blogy - Upratovanie - Upratovanie penziónov a hotelov.
Upratovanie penziónov a hotelov.

Prevádzkujete penzión, alebo máte na starosti čistotu v hotely. Počas roka však máte rôznu obsadenosť. V niektorom období si ubytovanie u Vás rezervuje viac ľudí, v niektorom menej. Ako sa vyrovnať s premenlivou obsadenosťou a zabezpečiť kvalitné upratovanie, to je otázka, ktorú potrebujete vyriešiť.

Ak zamestnáte upratovací personál, platíte ich nezávisle od obsadenosti hotela. Teda plat dostávajú počas celého obdobia. Ak je menej ubytovaných hostí, platíte ich rovnako ako keď máte plne obsadené. Pokiaľ máte rovnomerne obsadený hotel alebo penzión zamestnávať personál môže byť jednou alternatívou zabezpečenia poriadku. Ostávajú tu stále problémy zo zabezpečením zastúpenia v prípade dovolenky a PNky, rovnako ostáva kompletná mzdová agenda na pleciach vašej účtovníčky a tak isto zabezpečenie čistiacich potrieb. V prípade vlastného personálu predstavujú mzdové náklady na personál fixný náklad nezávislý na obsadenosti. Čistiace prostriedky na upratovanie hotelových izieb predstavujú variabilný náklad. Prostriedky na upratovanie spoločných priestorov sú fixným nákladom.

Ak ide o kolísavú návštevnosť ubytovacieho zariadenia, alternatívou k zamestnávaniu upratovacieho personálu môže byť zverenie starostlivosti o upratovanie izieb špecializovanej upratovacej firme. Upratovacia firma má vypracované presné postupy, ktoré musí ich personál pri upratovaní hotelovej izby dodržiavať. Tým pádom sa nestane, že by niektorú časť vynechal, alebo zabudol. Pokiaľ máte s upratovacou firmou dohodu, že platíte konkrétnu čiastku za jednu upratanú izbu, bude pre Vás táto čiastka predstavovať konkrétny variabilný náklad. Teda za upratovanie platíte, iba ak ste mali ubytovaných hostí v konkrétnej izbe. Tým pádom viete presne plánovať náklady na upratovanie nezávisle od obsadenosti. Podľa dohody Vám odpadne starosť o nákup čistiacich potrieb a ochranných pomôcok.

Akokoľvek zabezpečíte upratovanie vo svojom hotely alebo penzióne dôležité je, aby bolo kvalitne upratané. Jediná vec, ktorú nie sú ochotní hostia tolerovať je nedostatočne uprataná hotelová izba. Zverte upratovanie vášho hotela či penziónu špecializovanej firme a máte upratané bez starostí.


Firmu nájdete na webstránke Upratovanie Bratislava - www.mapeka.sk

Fotky upratovania hotelov a penziónov


Upratovanie penziónov a hotelov. má označenia

upratovanie hotelov, upratovanie penziónov,