Soľné lampy

firmy - Firemné blogy - Svietidlá - Soľné lampy
Soľné lampy

Soľné lampy sú krásny a zdravý bytový doplnok. Nielen že dobre vyzerajú na stole, prípadne niekde na hornej poličke, alebo pracovnom stole, súčasne dobre vplývajú na zdravie. Tieto lampy môžu byť buď na sviečku, alebo sú upravené na svietidlo. V oboch prípadoch tvoria prírodný dekoračný predmet a dotvárajú príjemnú atmosféru v byte alebo v dome.

Odparovanie soli má priaznivý vplyv na dýchacie cesty. Ľudia, ktorí mávajú problémy s dýchacími cestami určite poznajú pozitívny vplyv pobytu pri mori. Odparovanie morskej vody vytvára priaznivé prostredie na dýchanie. Rovnako je tomu aj pri odparovaní soli zo soľnej lampy v prípade zapálenia sviečky, alebo lampy, kedy sa lampa dôsledkom tepla sviečky, alebo žiarovky zahreje a postupne dochádza k odparovaniu soli.

Soľné lampy možno nájsť v rôznych tvaroch, najznámejšie sú asi v podobe kamennej misky, do ktorej sa do stredu umiestni sviečka. Najčastejšie táto kamenná soľ ostáva v pôvodnej štruktúre neopracovaná. Kamenná lampa tak máva buď širší tvar a je nižšia, ale nájdu sa aj vyššie a užšie soľné lampy. V internetových obchodoch môžete kúpiť soľnú lampu v tvare misky do ktorej sú akoby nalámané kúsky soli. Ďalej sú to rôzne opracované tvary, napríklad soľná lampa v tvare ihlanu, alebo pyramídy, lampa v tvare gule alebo kvapky.

 

Sošné lampy v podobe svietidla majú navyše podstavec z prírodného materiálu, najčastejšie z dreva. Hnedé drevo vytvára pekný kontrast so žltou až oranžovou farbou kamennej soli. Ceny jednoduchých soľných lámp na sviečku začínajú už od niekoľkých Eur podľa veľkosti lampy. Opracované lampy s dreveným podstavcom ako dekoračné svietidlo si kúpite cez internet približne za cenu 20 - 30 Eur. Vyberte si tvar soľnej lampy aká sa Vám páči a spríjemnite si tak svoje bývanie.


Firmu nájdete na webstránke Svietidlá - eshop

Fotky soľných lámp a svietidiel


Soľné lampy má označenia

dekorácie, lampy, svietidlá,