Solárne lampy

firmy - Firemné blogy - Svietidlá - Solárne lampy
Solárne lampy

Rozmýšľali ste nad osvetlením chodníka v záhrade, alebo osvetlením terasy ale nemáte chuť ťahať po záhrade elektrické káble? Odpoveďou na požiadavky zákazníkov na bezdrôtové osvetlenie záhrady sú solárne lampyTieto lampy sú tým pádom šetrným osvetlením v záhrade, na svoju prevádzku nepotrebujú žiadne dodatočné napájanie ani káble. V dnešnej dobe sú solárne články kvalitné a dostatočne citlivé, takže aj keď nie je slnečné počasie dostatočne nabijú akumulátor lampy.

Solárne lampy sú lampy, ktoré sa počas dňa nabijú pomocou solárnych článkov. Slnečná energia premenená na elektrickú energiu pomocou fotovoltaických článkov dobije interný akumulátor svietidla, ktorý počas tmy dostatočne postačuje na osvetlenie záhradného chodníka. Počas dňa sa teda svietidlo dobíja a v noci svieti. Svietidlo je opatrené snímačom svetla, ktoré pri zníženom osvetlení aicky zapne takúto vonkajšiu solárnu lampu.

Solárne lampy sú vyrábané v rôznych tvaroch, či ako kváder napríklad lampy s ratanovým opracovaním podkladu, alebo najčastejšie z kovu buď v nerezovom prevedení a plastového krytu svietidla, alebo bronzovou povrchovou úpravou. Svietidlá majú v dolnej časti hrot, ktorý možno zapichnúť do zeme alebo do trávnika, prípadne väčšieho kvetináča napríklad na terase. V hornej časti lampy sa nachádza už vyššie spomínaný fotovoltaický článok a vo vnútri svietidla je senzor reagujúci na intenzitu osvetlenia, ktorý zapína alebo vypína solárnu lampu. Lampy sa vyrábajú v rôznych veľkostiach a prevedeniach od ktorých sa odvíja cena takéhoto svietidla. V internetových obchodoch možno dostať takéto lampy niekoľko Eur. Pri nákupe sady do záhrady ušetríte ak kúpite napríklad sadu lámp s 24 ks. Ak potrebujete radu ohľadom nákupu solárnych lámp kontaktujte špecializovaný eshop so svietidlami.


Firmu nájdete na webstránke Svietidlá

Fotky solárnych lámp


Solárne lampy má označenia

dekorácie, osvetlenie, svietidlá, záhrada,