Obklad krbu prírodným kameňom má mnoho výhod

firmy - Články - Stavebníctvo - Obklad krbu prírodným kameňom má mnoho výhod
Obklad krbu prírodným kameňom má mnoho výhod

Je jasné, že krb vyzerá dobre keď je obložený kameňom. Existuje veľa dôvodov prečo to urobiť a my Vám prinášame niekoľko výhod a rád, ktoré z nového postaveného krbu a zároveň obloženého prírodným kameňom vyplývajú.

V prvom rade je to estetická stránka, teda tá stránka, ktorú si všimneme ako prvú. Lenže čo by bolo z pekného krbu, keby sme sa pri ňom nemohli dobre ohriať?

Vzhľadu krbu dodáva rázovitý, prírodný a hlavne estetický charakter lámaný kameň, alebo aj opracovaný kameň rôznych druhov. Dokonalosť opracovaného kameňa pre obloženie krbu je jednou zo základných „technických“ výhod tepelného využitia v rodinnom dome, alebo chate, poprípade v modernom byte. Prečo? Kvalitný kameň sa inštaluje ťažko, a aby bol celkový dojem dobrý, murár ho musí správne použiť.

Dôležitá je príprava samotného podkladu pod kameň! Na opracovanie „polotovaru“ kameňa slúžia kamenné dosky – tie sa musia narezať kvalitnými pílami s diamantovými kotúčmi na požadované presné rozmery, tak aby sa dali ľahko použiť pri obklade krbu. Obklad krbu – to nie je len obloženie kameňom, ale aj výber toho správneho kameňa.

Tip: pokiaľ si nemôžete dovoliť obložiť krb presnými kamennými kúskami, môžete použiť na obloženie krbu „zbytky“ prírodného kameňa, ktoré Vám kamenárstvo môže poskytnúť.“

Obloženie kameňom je takmer bez-údržbové, ak rátame samozrejme dobré usporiadanie, vyšpárovanie a správne nainštalovanie na krb. Ak je krb dobre urobený – kameňom obložený, potom Vám poslúži desaťročia. Takže ak máte povedzme 40 rokov pri jeho obkladaní v deväťdesiatke sa budete hriať pri teple z toho istého krbu a možno aj v kruhu Vašich najbližších. Dobrý výrobca Vám vie dokonca poskytnúť na takúto prácu záruku.

Kameň spĺňa aj bezpečnostné hľadisko proti požiaru, pretože prírodný kameň je nehorľavý. V prípade požiaru kameň neprodukuje žiaden dym, ktorý zhoršuje uhasenie „nežiadúceho“ ohňa.

Dnes máte možnosť vybrať si prakticky zo stovák rôznych prírodných kameňov, ktoré sú vhodné na krb. K dispozícii máte desiatky rôznych textúr, farieb a štýlov, kde Vám dávajú tento široký flexibilný výber pri návrhu a samotnej realizácii obloženia krbu.

Pekne a dobre obložený krb je neodmysliteľnou súčasťou modernej domácnosti a moderného štýlu spojeného s Vašim životným štandardom, ktorý si určite prajete.

Pri použití prírodného kameňa šetríte:

1.) Výrobok slúži desaťročia – ste ohľaduplný k prírode

2.) Nepoužívate umelé náhrady – šetríte ropou, uhlíkom a chránite ovzdušie

3.) Spracovanie prírodného kameňa je oveľa čistejšie ako spracovanie iných umelých materiálov - ekológia

4.) Podporujete prácu - slobodných podnikateľov na Slovensku

5.) Tepelne sa kameň vyplatí používať, pretože sa zahreje síce pomaly, ale dlho udržiava teplo a to je pri vyhrievaní domu krbom dôležité. – Šetríte náklady za teplodo ovzdušia uvoľňujete menej oxidu uhličitéhošetríte Zem

6.) Ak obložíte krb nekvalitným materiálom, budete ho musieť po čase vymeniť a to sú ďalšie náklady. Výberom dobrého kameňa – šetríte finančné náklady na dom, byt, či chatu.


Firmu nájdete na webstránke Kamenárstvo Apis, s.r.o. v Bratislave

Fotky


Obklad krbu prírodným kameňom má mnoho výhod má označenia

kamenárska výroba, kamenárstvo, Kamenárstvo Bratislava,

Súvisiace články