Lampy do detskej izby

firmy - Firemné blogy - Svietidlá - Lampy do detskej izby
Lampy do detskej izby

Všetci túžime po príjemnom bývaní, útulnom domove vytvorenom podľa našich predstáv. K tomu nám pomáha množstvo doplnkov, predmetov, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou obydlia, bez ktorých si nevieme predstaviť náš každodenný život.  Medzi také patrí aj osvetlenie, svietidlá. Poznáme ich nespočetné množstvo. Potrebujeme ich na každom kroku, sprevádzajú nás všade, sú v každej miestnosti. Vytvárajú nám potrebné svetlo aj teplo, hrejivú atmosféru, ktorá je zakaždým iná. Závisí od typu, rozmerov miestnosti, od účelu. Volíme svietidlá podľa potreby a našich prianí.

Detská izba je súčasťou domovov, kde vyrastajú naše ratolesti. Pri výbere svietidiel do detskej izby premýšľame a rozhodujeme sa tak, aby boli splnené nami dané podmienky.

Jednou z najdôležitejších je ochrana zdravia, hlavne zraku  detí. Preto volíme svietidlá dostatočne  silné, aby osvetľovali celú miestnosť, alebo jej časť, aby boli vhodné k učeniu, písaniu, čítaniu, hraniu sa s hračkami menších či väčších rozmerov. Rovnako je dôležité, aby sa neprehrievali, neboli z nebezpečných materiálov, aby boli úsporné na energiu.

Ďalšou podmienkou je tvar, dizajn svietidla, ktorý je vhodne zvolený, aby dopĺňal interiér miestnosti.

Sme obklopení farbami, a vo svete farieb sa pohybujeme neustále. Preto aj farba je kritériom nášho výberu.

Do jednej miestnosti zakomponujeme aj viac svietidiel rôznych rozmerov, tvarov , lámp s rôznymi možnosťami uchytenia. Či už sú to lampy stolové, stropné, nočné, nástenné, pripevnené k poličke,  postieľke, na stenu pomocou rôznych doplnkov.

Pri výbere vhodnej lampy pre deti sa nechávame inšpirovať svetom rozprávok a fantázie našej a našich detí. Sú to práve oni, ktoré sú našimi poradcami pri výbere. Aby sa cítili príjemne a mali v byte svoj obľúbený kútik kde sa radi hrajú, učia, trávia čas pri nepriaznivom počasí, alebo po zotmení. Pre tie najmenšie deti vyberáme malé svietidlo upevnené nad postieľkou, alebo v jej blízkosti tak, aby nerušilo, ale ponúklo len  potrebné, minimálne osvetlenie v noci, pri zaspávaní. Svietidlá sú s rôznymi motívmi zvierat, rastlín, postavičiek.

Pre väčšie deti vyberáme nástenné lampy pestrých farieb, stolové lampy s ľahkou manipuláciou a prispôsobením sa činnosti detí.

Stropné, závesné svietidlá vyberáme podľa veku detí, podľa farebnosti, materiálov ktoré dominujú v miestnosti. Nájdeme množstvo závesných svietidiel z dreva, alebo kombinovaných s inými materiálmi. Motívy zvierat, dopravných prostriedkov, planéty, hviezd, hrdinov.

Pre inšpiráciu zájdeme do obchodov so svietidlami, navštívime veľké predajne alebo obchodné domy, sklady. Hlavne vo veľkých predajniach ako je Elmont SK, spol. s r.o. máme možnosť vybrať si z ponuky mnohých svietidiel priamo v predajni v Bratislave. Prostredníctvom internetu po zadaní potrebných kritérií môžeme takisto objaviť množstvo pekných svietidiel. Nechajme  sa inšpirovať a nebojme sa nových trendov.


Firmu nájdete na webstránke www.svietidla-eshop.sk

Fotky svietidiel do detskej izby


Lampy do detskej izby má označenia

detské svietidlá, svietidlá, svietidlá Bratislava, svietidlá do detskej izby,

Súvisiace články