Lacné vankúše za nízku cenu, kvalita alebo brak

firmy - Články - Internetové obchody - Lacné vankúše za nízku cenu, kvalita alebo brak
Lacné vankúše za nízku cenu, kvalita alebo brak

Určite ste natrafili na lacné vankúše a ešte k tomu vo výpredaji za super akciovú cenu 5 €, lenže čo sa môže ukrývať za akciovou cenou?

Brak – slovo charakterizujúce nepotrebnú, zle vyrobenú alebo starú, či nemožnú vec, ktorú máte chuť hneď vyhodiť. Lenže čo ak ste ju práve zakúpili pri predstave, že ste kúpili dobre?

Konkrétne ste si zakúpili vankúše, ktoré na pohľad vyzerajú dobre, pretože majú pekné farby a design a v obchode vyzerali tak príťažlivo, že ste neváhali a kúpili ich. Nastal test naostro – vankúše po rozbalení smrdeli, ako by ich vyrobili z gumy - pneumatiky. Povedali ste si, to nevadí, dáme ich na slnko aby smrad vyprchal. Smrad vyprchal a spolu s ním sa po jednom slnení stratili (vyprchali) aj farby. To je ale smola, že?

Prišiel večer a vy ste sa rozhodli vankúše vyskúšať. Dali ste si ich pod hlavu, zaspali a ráno, teda nad ránom ste sa zobudili na akúsi sprchu. Po chvíli spamätávania ste zistili, že tú sprchu spôsobil ten vankúš  a prepotenie vašich vlasov a hlavy bolo strašné. No super, teraz ich môžete rovno prať a to ste ich kúpili iba včera. Dávate dolu obliečku a umelohmotný zips, ktorý Vás celú nos tlačil na líci, sa ako naschvál zasekne. No toto! Už Vás to začína hnevať a tak zlostne no normálne potiahnete za zips, ktorý vám zostane v ruke. No a je po obliečke L!

Dáte teda vankúše do práčky – pozriete si správnu teplotu a periete presne ako máte. Po vyžmýkaní vyberiete vankúše a dáte ich vysušiť. Idete do práce. Po príchode z práce sa vrátite k vankúšom, ktoré ste si včera zakúpili, povzdychnete si  a idete ich poobliekať naspäť s nádejou, že sa hádam včerajší smolný deň a noc nezopakuje.

Lenže vankúš sa nejako pokrkval a zmenil svoj tvar k nepoznaniu a obliečka sa akosi scvrkla, že sa nedá na „vankúš“ navliecť. Pokúsite sa o to aj tak. Podarí sa a Váš vankúš vyzerá ako by ho krava žula. „sorry za výraz ak sme urazili Vašu práčku.“  Je čas a vy ste tak nazlostený, že idete rovno do velikánskeho krásneho výstavného obchodu , kde ste ich zakúpili s reklamáciou. Pracovníčka sa svojim klasicky nahnevaným výrazom pozrie a opýta sa: „Čo ste s ním robili?!“. Ide Vás trafiť šľak, vypíšete reklamáciu,  čakáte tri týždne až mesiac bez vankúšov a pokukujete po nových, ktoré si kúpite, keď Vám vrátia peniaze pri reklamácii. Prídete na vyzvanie po peniaze, ale Vám vrátia tie isté vankúše s odôvodnením, že ste ich poškodili zlým zaobchádzaním. Alebo prinajlepšom Vám dajú také isté vankúše ako ste si zakúpili a môžete ich skúšať „na ostro“ znova. „Ako Mister Bean nový Stejk“

A ako by to malo vyzerať keď kúpite vankúše, ktoré sú ušite z kvalitných materiálov, na ktorých sa nepotíte, látky nevyblednú a nescvrknú sa, zipsy sa nepokazia pri prvom odzipsovaní a náplň je z kvalitného materiálu? To si môžete prečítať na stránke o vankúšoch.

Rady na záver:

1.) Lacné, alebo najlacnejšie vankúše znamenajú riziká, niekedy aj zdravotné! Niečo za niečo! Pozerajte na materiály z ktorých sú vankúše alebo obliečky vytvorené.

2.) Zakúpením overených vankúšov máte väčšiu pravdepodobnosť, že sú dobré vyrobené a z kvalitných látok a materiálov – gombíky, šnúrky, strapce, zipsy, suché zipsy, potlač, farbivá látok atď., ktoré sa tak ľahko nepokazia, neroztrhnú, nezničia.

3.) Vankúše môžu byť naplnené molitanom - potíte sa, boltexom – antialergický materiál, a inými materiálmi, ktoré výrobcovia ponúkajú – informujte sa pred zakúpením.

4.) Obliečky nebývajú súčasťou všetkých vankúšov – berie sa do úvahy obliečka zvlášť a vankúš zvlášť

5.) Kupujte vankúše, ktoré môžete prať a nezbehnú sa (ako to máte vedieť pred zakúpením?) Opýtajte sa výrobcu!

6. Cena za kvalitnú látku je niekedy vyššia ako celý vankúš s obliečkou  - „Brak“ z hypermarketu, ktorý Vám ponúkajú. Zvážte pre a proti pre vašu peňaženku a zdravie zároveň. Slovenské porekadlo hovorí: „skúpy, dvakrát kúpi“ Radšej kúpte menej a kvalitných ako veľa nekvalitných.

7.) Vankúš nekupujete na jeden mesiac a ani na rok, môže Vám poslúžiť niekoľko rokov, ak meníte obliečky a pravidelne periete. Ale po niekoľkých rokoch ho aj tak zahoďte a kúpte nový.

Poďakovanie za rady na stránke www.recenziefiriem.sk patrí čalúnnictvu Vankúšovo Gabriela Mäsiarová z Trstennej.


Firmu nájdete na webstránke Vankúše www.vankusovo.sk

Fotky vankúšov z dieľne Slovenského výrobcu Vankušovo.sk


Lacné vankúše za nízku cenu, kvalita alebo brak má označenia

antialergické vankúše, cena za vankúš, lacné vankúše, obliečky na vankúše, vankúš 40x40 cena , vankúše cena,

Súvisiace články