Dôvody vypadávania vlasov a prevencia

firmy - Články - Internetové obchody - Dôvody vypadávania vlasov a prevencia
Dôvody vypadávania vlasov a prevencia

Viete o tom, že keď zbadáte nadmerné množstvo vypadaných vlasov, už ste ich stratili oveľa viac ako ich vidíte? Dobrá starostlivosť a prevencia Vám pomôžu tento „malý“ hendikep trochu zmierniť.

Nadmerné vypadávanie vlasov je spôsobené tým, že zanedbáme svoj zdravotný stav, buď o tom nevieme alebo je to z nedbanlivosti. Ak sa do riešenia problému vypadaných vlasov zapojí lekár, je už neskoro, resp. „mohlo sa s tým niečo urobiť oveľa skôr“ ako lekár povie svoj verdikt: „trvalého vypadávania vlasov“. Je teda dôležité poznať svoj zdravotný stav aby Vaše vlasy rástli nielen do krásy ale aj odzrkadľovali Váš zdravotný stav.

Síce neexistuje žiadna zázračná tabletka, alebo palička, ktorej mávnutím a účinkom by sa vrátili vlasy na pôvodne miesto, ale existuje množstvo spôsobov a prípravkov, ktoré Vaše vlasy môžu zachrániť, alebo aspoň revitalizovať.

Poznáme niekoľko spôsobov ako vyšetriť stav vlasov.

Vyšetrenie vlasových folikúl (Vlasová folikula = cibuľka z ktorej vyrastie vlas). Vlasy nám za normálnych okolností vypadávajú niekoľkokrát za život a z toho istého miesta každé 3-4 roky vyrastie nový vlas.  Ak by sme ich nechali „voľne rásť“ dorástli by o niečo kratšie ako boli pred tým. Normálne vypadávanie za deň je 50-100 vlasov, ak vypadávajú viac ako 100-150 za deň, môže to signalizovať zmenu zdravotného stavu a mali by sme navštíviť lekára, ktorý nám mikroskopom preskúma stav niekoľkých vlasov.

Je niekoľko predpokladov, podľa ktorých určíme či nám v budúcnosti budú vlasy nadmerne vypadávať alebo nie.

K vypadávaniu vlasov prichádza pomaly a nenápadne.

Ďalším dôvodom vypadávania vlasov môžu byť zdravotné problémy alebo ťažkosti. Všimnite si svoje okolie a hneď pochopíte v akom stresujúcom prostredí sa nachádzame. Stres je jedna z najčastejších príčin vypadávania vlasov. K stresu sa však môže pridať aj fajčenie, alkohol a časovaná bomba na cibuľky je už pripravená na vybuchnutie. Menopauza a kombinácia niektorých liekov sú ďalšími vlasom neprospievajúcimi faktormi, ktoré im často ubližujú. A nakoniec drastické diéty, nesprávna výživa a životospráva, slabý, alebo žiaden spánok. Na kvalitu vlasov má výrazný vplyv aj ovzdušie, nadmorská (prímorská) poloha, čiže zemepisná poloha, v ktorej sa najčastejšie nachádzate. Množstvo hormónov, či ich nedostatok, stravovacie návyky, chýbajúce vitamíny aj Vaše negatívne myšlienky môžu byť dôvodom vypadávania vlasov. Váš sušič na vlasy a žehlička Vám môžu spôsobiť výrazne vypadávanie vlasov, ich vysoká teplota, neprimeraná vzdialenosť k vlasu, či cibuľke môžu Vážne poškodiť ba dokonca spôsobiť trvalé vypadávanie vlasov (v prípade pravidelnej nevhodnej sušiacej alebo žehliacej procedúre ). Šampóny, ktoré vysušujú vlasy, kondicionéry, balzamy, ktoré sú vyrobené z neoverených výrobkov, povedzme neobsahujú vyživujúce látky... Príliš časté umývanie vlasov v chlórovanej vode (2-3x denne) sa môže prejaviť na Vašich vlasoch, vysuší ich a vlasy môžu vypadávať.

Výber správnych a dobrých výrobkov proti vypadávaniu vlasov.

Nesprávne prípravky, teda väčšinou lacné šampóny kondicionéry, balzamy, vlasové tinktúry a vodičky, injekcie, ampulky, dokonca aj neodborná masáž hlavy môže taktiež „pomôcť“ k vypadávaniu vlasov. Príliš časté umývanie vlasov, dlhý pobyt na slnku alebo nosenie čiapky, (napr. tesná čiapka) zabraňuje prekrveniu, prenikaniu slnečných lúčov, vzduchu a nakoniec aj vlhkosti. Vlhkosť prostredia často sprevádzajú lupiny, teda sucho v ktorom sa pohybujeme. Doma to možno aj ujde, veď niečo pre zvlhčenie vymyslíme, ale v práci si veľmi často nepomôžeme. Tí, ktorí sú celý deň zavretí vo fabrike pod neónmi alebo umelým osvetlením zákonite mávajú viac vypadaných vlasov a je jedno, či ide o ženy alebo mužov. Oni často nadávajú na ľudí „tam hore“, ktorí si sedia v pekne klimatizovaných kanceláriách. Lenže... aj klimatizácia kradne vzduch a z neho okrem tepla odoberá aj vlhkosť (nie každá klimatizácia), takže naše telo trpí. Vysušuje sa pokožka, nie je „zvlhčovaná“, vzduch ktorý ide do pľúc je suchý, nečakajme teda pekné lesklé vláčne a hebké vlasy.

Na vypadávanie vlasov má vplyv aj genetika

Pozrime sa do histórie rodiny, „Aký otec, taký syn, aká matka, taká Katka“ a to platí aj pri vypadávaní vlasov. Zdedené gény môžu byť však aj po pra pra otcoch, či pra pra mamách. Preto niekedy sa akokoľvek môžeme snažiť aby sme vypadávaniu vlasov zabránili, výsledok nemusí a často nie je taký ako by sme si priali a nakoniec zistíme, že gény, ktoré sme zdedili nám jednoducho neprajú. Ak máte vo svojej rodine - pokrvných príbuzných, myslím takých predkov, ktorým vypadávali vlasy, je jasné že to môžete očakávať aj vy.

Ochorenia, následkom ktorých vypadávajú vlasy

Sú však aj ochorenia vlasovej pokožky alebo kože, či folikúl, ako napríklad psoriáza – rôzne druhy, Alopécia či rakovina, ochorenie štítnej žľazy, ochorenie krvi, pečene, zraku, zápaly – fokusy v tele, alebo zmeny hormonálnej funkcie. Následkom týchto chorôb vlasy vypadávajú a na to už je aj veda v zdravotníctve krátka, resp. na niektoré tie závažnejšie ochorenia. Preto pri vypadávaní vlasov by sme mali navštíviť lekára aby nám vylúčil, či potvrdil, príčinu vypadávania. Vyhľadať vlasového odborníka je lepšie ako keď nás vyhľadá odborník sám, keď je už neskoro! Vlasy a poruchy rastu vlasov sa v mnohých prípadoch dajú medicínsky, či prírodnou, alebo alternatívnou medicínou zmierniť a aj úplne vyliečiť ak prídeme k odborníkovi včas.

Riešenia pri vypadaných vlasoch

Ak sa z človeka stane pacient, nie je to nič príjemné ale ak zabránime plešatosti potom sme radi. Transplantácia vlasov, laserové ožarovanie, či prehrievanie vlasov, injektáž do vlasovej pokožky, liečba kortikoidmi nám môžu pomôcť, či už fyzicky, ale v niektorých prípadoch aj psychicky. Človek je tak nastavený. Keď myslí pozitívne, pozitívne sa aj lieči. Naopak negativita a zúfalstvo vedú k zlým zdravotným výsledkom. Tí optimistickí sa zmieria so svojím statusom. Niektorí použijú a vyskúšajú možno všetky spomenuté metódy a niektorí siahnu po parochni či predľžených vlasoch, ale pre všetkých platí: „Netrhajte si vlasy riešenie vždy existuje!“

O plešatých chlapoch sa hovorí, že sú potentnejší a výkonnejší a pre ženy sú parochne tak presvedčivo vymyslené, že laik nerozozná rozdiel medzi pravými vlasmi a parochňou. „No čo, prinajhoršom budete plešatí... :)“ (Díky Broňa!)

Čo robiť aby nám vlasy nepadali?

Robme veci presne opačne:

Starajme sa o svoje zdravie, nevšímajme si stresujúce okolie, ale jasné nebo, Nevystavujme sa stresu –teda vedome. Nefajčime a nepime alkoholické nápoje ( víno, pivo je tiež alkohol aj keď ho užívate v malom množstve).S menopauzou nič nenarobíme ale liekom sa vyhnúť môžeme. Prostredie v ktorom pracujeme sa snažme zvlhčiť, pokiaľ sa to dá a študujme, ktoré osvetlenia sú vhodné a ktoré nám ubližujú. Nenechajme si vypadávať vlasy preto, aby sme prežili, ale žime tak, aby sa nám prispôsobovalo prostredie – upravme si ho zvlhčovačmi, vhodným osvetlením, primeranou teplotou... Zdravo spime a bývajme /pri mori/, niekde kde nie sú žiadne stresy a kde prídeme na pekné myšlienky...


Firmu nájdete na webstránke Vlasy na predĺženie

Fotky


Dôvody vypadávania vlasov a prevencia má označenia

predĺženie vlasov, vlasy, zdravie,

Súvisiace články